Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Народний Рух України
Калуська міська організація

Вівторок, 23.04.2024
Головна » 2015 » Вересень » 29 » Іван Ляхович: АЛГОРИТМ ВИБОРУ
16:26
Іван Ляхович: АЛГОРИТМ ВИБОРУ

Протягом життя людина змушена постійно робити вибір. Бог дає нам варіанти, а долю ми будуємо самі. Від того, який вибір ми зробимо, іноді залежить дуже багато. Не виняток і та процедура, яка чекає нас 25 жовтня, і про яку багато хто подумав, прочитавши заголовок. Найперший вибір, який постає перед кожним повнолітнім громадянином, - іти чи не йти голосувати. Хтось скаже: не варто, нічого не зміниться, мій голос нічого не вирішує. Відповім словами Джорджа Дина Нейтана: «Погану владу обирають хороші громадяни, які не голосують». Наша байдужість і збокустояння насправді лише сприятимуть консервації стану справ. Крім того, чим нижча явка виборців, тим ймовірніші фальсифікації та маніпуляції. Тому на вибори треба йти!

Отож одне правильне рішення ми вже прийняли. Але воно спричиняє необхідність приймати наступне, не менш важливе: кого обрати, кому віддати свій голос. Найлегше визначитись із кандидатом на міського голову. При прийнятті рішення варто звертати увагу не лише на особистість кандидата, але і на команду, з якою він іде на вибори. Як то кажуть, свита робить короля.

А от зробити правильний вибір при голосуванні за кандидатів у депутати міської чи обласної ради дещо складніше. Справа у тому, що новий виборчий закон передбачає висування кожною місцевою партійною організацією списку кандидатів, серед яких є так званий «перший номер», тобто кандидат, який у списку стоїть першим , і який гарантовано зможе стати депутатом, якщо політична сила подолає 5% бар’єр. Решту кандидатів закріплюються за округами. Так чим же керуватися, на що звертати увагу, голосуючи за кандидатів у депутати міської чи обласної ради?

У першу чергу, мабуть, потрібно приділити увагу ретельному аналізу особистостей кандидатів, що балотуються на вашому окрузі. Голосувати варто за ту людину, яку ви знаєте. Знаєте її позицію (не лише за останні 2 роки), її діла, чого від неї можна очікувати у майбутньому, для чого вона хоче стати депутатом.

Якщо ж так трапилось, що нікого з кандидатів на окрузі ви добре не знаєте, або не можете комусь віддати перевагу, то варто звернути увагу на кандидатів, яких політичні сили розмістили під першими номерами. Адже вони, повторюся, у разі успіху партії точно стануть депутатами. Обирати потрібно за тим же принципом, що й кандидата на окрузі.

З огляду на все вищесказане, напрошується питання: невже не важливо, яку партію представляє той чи інший кандидат? Важливо! Важливо, чи це не партія, створена під «вождя», тимчасово винесеного хвилею суспільно-політичних подій на владний олімп. Маю на увазі так звані «іменні» партії, які тримаються на рейтингу однієї особи. Важливо, чи ця партія не годується з рук олігархів, хай навіть і патріотичних, хай навіть і місцевих. Олігархи ж бо так просто політичні проекти не фінансують. Важливо, що собою являє та чи інша партія на місцевому рівні. Бо ніхто з київських партійних босів не прийматиме рішення, що стосуються соціально економічного розвитку нашого міста. Як, зрештою, не зможуть місцеві депутати вирішувати, якими, скажімо, будуть тарифи на газ чи зарплати і пенсії.

Виборине одруження. Тут серцене порадник. Голосуймо свідомо!

Переглядів: 687 | Додав: Karpat | Теги: Іван Ляхович, РУХ, вибори, блог | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]