Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Народний Рух України
Калуська міська організація

Четвер, 28.03.2024
Головна » 2011 » Листопад » 16 » Леся Кирилович: Звіт за перший рік депутатської діяльності
13:41
Леся Кирилович: Звіт за перший рік депутатської діяльності

ЗВІТ

за перший рік діяльності депутата Калуської міської ради

 VІ-го демократичного скликання від виборчого округу №5, ж/м Підгірки,

Кирилович Лесі Омелянівни

Дата обрання: 31 жовтня 2011 р.

Партійність: член Народного Руху України.

Фракція: член фракції Народного Руху України.

Місце роботи: управління культури міської ради, ДМШ №1.

Участь в роботі Калуської міської ради

Протягом 2010-2011 рр. брала участь в роботі постійної комісії з питань гуманітарної роботи, соціального захисту населення та молодіжної політики як секретар комісії. За звітній період відбулося близько двадцяти засідань гуманітарної комісії, спільних засідань з іншими комісіями, днів депутата. На комісії розглянуто понад 100 питань: про матеріальні допомоги дітям-інвалідам, виділення коштів на підтримку діяльності громадських та релігійних організацій, спорудження меморіальних дощок та пам’ятників, про діяльність закладів освіти, медицини, культури, спорту, питання пов’язані з соціальним захистом населення та захисту прав дитини, інвалідів та багато інших. Протягом року брала участь у 16 сесіях міської ради. В лютому 2011 року фракції НРУ ініціювала проведення позачергової сесії міської ради з питань екології. При розгляді питання «Різне» неодноразово виступала з пропозиціями щодо вирішення земельних питань, проведення капітального ремонту ЗОШ №8 та Будинку культури ім. А.Могильницького,   та інше.

Депутатські звернення, направлені на ім’я міського голови, стосуються ремонту доріг, відновлення вуличного світла, водовідведення та водопостачання, екологічних питань, ремонту мостів, впорядкування берегів річки Млинівки та могили Січовим Стрільцям.

На сьогоднішній день завершені ремонтні роботи в  концертній залі та бібліотеці БК ім. А.Могильницького, метало черепицею перекрито дах, придбана нова звукопідсилювальна апаратура для проведення концертних заходів та вечорів відпочинку для молоді, замінено одяг сцени та частково оновлене освітлення. 

       Прийом громадян проводиться в другий четвер місяця з 16.00 до 18.00 год. в приміщенні БК ім. А.Могильницького, вул. Івано-Франківська, 75. Крім того виборці звертаються при зустрічах, безпосередньо на робочому місці, телефонують з різних питань, як господарських так і політичних. Найчастіше виникають, і є найгострішими, суперечки навколо земельних питань, експлуатації доріг загального користування та прибережних зон, несанкціонованих сміттєзвалищ. На прохання жителів округу складені акти обстеження матеріально-побутових умов та життєвих обставин для оформлення відповідних документів.

Висвітлення у засобах масової інформації, в газетах, на телебаченні, діяльності депутатів, допомагає донести до виборців відомості про нашу роботу, вирішення тих чи інших проблемних питань округу.    

Участь у масових заходах, культурно-мистецьких програмах беру, як бандуристка народного оркестру народних інструментів. Спільно з муніципальною народною чоловічою хоровою капелою «Прометей» оркестр взяв участь у великих концертних програмах з нагоди 200-ліття А. Могильницького, Шевченківський свят, 100-річчя Є.Коновальця, Дня Героїв, 20-річчя Незалежності України, 155-річчя від дня народження І.Франка, 69-ої річниці створення УПА та інших. В складі церковного хору греко-католицької церкви Стрітеня Господнього виступила на фестивалі духовної пісні з нагоди 450-ліття Пересопницького Євангелія. Очолюю Підгорецький осередок НРУ, не залишаюся осторонь діяльності міськрайонної філії Союзу українок, міськрайонного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т.Шевченка. Від імені депутатського корпусу виступала на вечорі, присвяченому А.Могильницькому, на віче з нагоди Дня Незалежності та відзначення річниці ЗУНР в Підгірках та інших заходах. Працюючи на посаді спеціаліста управління культури та старшим викладачем по класу бандури ДМШ №1, беру участь у підготовці та проведенні багатьох заходів, в конкурсах та фестивалях.  

Участь у спортивних змагання, зокрема в міській спартакіаді до Дня міста та обласній спартакіаді серед депутатів всіх рівнів, дала змогу підтримати спортивну форму: виборола І місце в стрільбі з пневматичної гвинтівки серед жінок в складі команди культури міста та сьоме місце з гри в шашки серед жінок-депутатів Івано-Франківської області в складі команди Калуської міської ради.

     Складати плани на наступний бюджетний рік допомагають звернення та накази виборців.

Завдань є багато, а їх вирішення потребує значних коштів. Сподіваюся, що при формуванні бюджету на 2012 рік все ж таки будуть враховані пропозиції щодо капітального ремонту школи, доріг, мостів і кладок, облаштування вуличного світла та автобусних зупинок, водовідведення та водопостачання, облаштування дитячого майданчика на території виборчого округу №5, який охоплює 44 вулиці. 

При справедливому розподілі бюджетних коштів на всі 25 округів можна поступово, з року в рік, вирішувати ряд гострих проблем округу. А поряд з проголошенням кожного наступного року, як «Рік позашкільних закладів», «Рік спорту», «Рік культури» не забути про «Рік околиць».   

 В 1972 році село Підгірки приєднали до міста, що дало можливість місту отримати статус обласного підпорядкування. Тут і нині трудяться «на рідній не своїй землі» люди, чекаючи вирішення питань з приватизації земельних ділянок для ведення городництва, особистого селянського господарства, видачі державних актів на землю, виділення земельних ділянок для особистого житлового будівництва. Господарюють і сподіваються на краще життя, щиро моляться Богу за кращу долю своїх дітей, вітцівщини і України.

03.11.2011 р.

Переглядів: 1381 | Додав: Karpat | Теги: Підгірки, звіт, міська рада, Депутат, Леся Кирилович, Калуш | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]