Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Народний Рух України
Калуська міська організація

Четвер, 28.03.2024
Головна » 2011 » Листопад » 11 » Олег Нижник: "Чия це провокація: російського інвестора чи місцевої влади?"
02:04
Олег Нижник: "Чия це провокація: російського інвестора чи місцевої влади?"
Сьогодні проводимо громадські слухання на тему будівництва пам’ятника Пушкіну. Висловлюємо негативне ставлення до цієї події, опираючись, начебто, на засади демократії. Мовляв, пам’ятник Пушкіну – це зазіхання на нашу Незалежність, русифікація,пошанування чужих героїв.

Але подумаймо разом, чи стояла б сьогодні проблема спорудження пам’ятника російському письменнику в Калуші, якби свого часу ми гідно пошанували Героїв України? Своїх, не запозичених. Жоден із проектів місцевої влади щодо пам’ятників у нашому місті (Пантеон Героїв, пам’ятники Учителю, Роману Шухевичу, Мазепі, фігура Архистратига Михаїла,– усього й не злічити) досі не реалізовані. Ось уже двадцять років, як встановлений камінь на бульварі Незалежності, де написано що тут буде встановлено пам’ятник Незалежності.) У 2006 році був готовий для встановлення пам’ятник Іванові Франку, який встановлено в місті Болехові. Так наше місто як слід і не увіковічнило Великого Каменяра. Хто має бажання щось зробити –шукає можливості,хто не має – шукає причини, щоб нічого не робити. Не потрібно піаритися намірами замість конкретних дій. 

Часто-густо доводиться констатувати той факт, що до уже існуючих пам’ятних знаків ми приходимо вклонитися і помолитися за душі Героїв дуже рідко. Чи хтось вважає ,що це не прояв патріотизму і пам'яті про нашу історію? Дух патріотизму прокидається у нас уже тоді, коли постає реальна загроза втрати українських цінностей. Ми тоді в алярмовому порядку скликаємо координаційні ради, приймаємо поспішні і необдумані звернення-заяви. Але ж саме через байдужу позицію (голосування «проти всіх» на президентських виборах) ми отримали Главу держави, який провадить політику нашого східного сусіда. То чи варто сьогодні ображати один одного, звинувачуючи ,що нам нав’язують чужі цінності, уподоблюючись шовіністам, коли ми самі ,до великого нашого сорому,керуємося принципом «моя хата скраю».А коли уже пізно, розводимо руками, мовляв, не ми винні.

Найлегше сказати «ні» і нічого не робити,з винувативши когось. Краще, замість крику і биття себе в груди, що ми патріоти, проводити більше заходів для юнацтва та молоді ,залучати їх до вивчення нашої історичної спадщини.

Відсутність на громадських слуханнях молодого покоління наводить на думку, що молодь не цікавлять політичні ігрища «старших дядьків». Дозвольмо ж молодим людям самим будувати державу ,не штовхаючи їх у тираду образ та звинувачень, а допомагаймо. Ми повинні шанувати своїх героїв ,але не зневажати інших. Я вірю і знаю ,що таких людей ,які хочуть будувати своє, а не руйнувати чуже на Калущині є переважна більшість. Європейські демократичні цінності повинні бути для всіх нас дороговказом.

Хочемо ми того чи ні, але розпочалися вже парламентські вибори 2012, тому методи обливання брудом всіх і вся знову підуть в хід. Вірю, що прийшов той час,коли всі ми ,зробивши висновки з минулих помилок,дамо гідну оцінку всім діям, які розколюють нашу громаду,провокують на різноманітні шовіністичні дії,необдумані вчинки,вносять розбрат і сприяють перемозі неукраїнських сил. Єднаймося і гуртуймося навколо тих ,хто своїми діями (не словами), буде сприяти становленню і розбудові могутньої держави, де буде місце всім людям доброї волі,що шанують все українське і гордяться ,що живуть в чудовій країні, назва якій – УКРАЇНА.
Переглядів: 650 | Додав: Karpat | Теги: пам'ятник, Олег Нижник, Пушкін, Калуш | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]