Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Народний Рух України
Калуська міська організація

Середа, 24.04.2024
Головна » 2011 » Грудень » 30 » Політолог Ігор Когут вважає, що опозиція могла б об'єднатися на базі НРУ
01:08
Політолог Ігор Когут вважає, що опозиція могла б об'єднатися на базі НРУ

Нещодавно в своєму посланні з-за грат Юлія Тимошенко закликала представників опозиційних партій, які входять до складу Комітету опору диктатурі (КОДу), об’єднатися. Зокрема, екс-прем’єр наголосила на тому, що об’єднаний список необхідно опублікувати заздалегідь і запросити очолити його високоморальну і патріотичну людину рівня Ліни Костенко. Безпосередньо об’єднання, за задумом Ю. Тимошенко, має відбутися на основі нейтральної партії.

Керівник Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут, коментуючи для сайту "Обозреватель" послання екс-прем’єра  відзначив наступне: «Це в принципі виглядає неможливим, оскільки в опозиції чимало різнопланових сил. Якщо розглядати цю ідею як гіпотезу, як ідеалістичний підхід, то, звісно ж, краще мати два списки. Списки, котрі презентували б не лише опозицію, але й різні ідеологічні спектри, скажімо, соціал-демократичний, консервативний».

Партійною платформою для об’єднання опозиції, на думку політолога, міг би стати Народний Рух України: «Можна було б говорити про партію, з якої починався весь демократичний, націоналістичний рух в Україні. Це міг би бути Народний Рух України, як коренева система всіх політичних партій, які створювались в нашій країні. НРУ міг би стати базисом для єдиного опозиційного списку. Він би абсолютно відтворював ритми часу, оскільки Україна має піднятись і продемонструвати солідарність і єдність навколо національних, європейських принципів. Це – ідеалістичний підхід, реалізувати який на практиці дуже важко».


http://www.nru.org.ua/news/single/article/politolog-igor-kogut-vvazhaje-shcho-opozicija-mogla-b-objedn.html

Переглядів: 712 | Додав: Karpat | Теги: код, НРУ, об'єднана опозиція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]