Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Народний Рух України
Калуська міська організація

П`ятниця, 29.03.2024
Головна » Архів матеріалів
Всім відомо, що Калуш розташований на березі найчистішої річки Європи – Лімниці. Проте «висока культура» відпочиваючих змушує небайдужих калушан в черговий раз бити на сполох з приводу стану берегів річки. Виходячи з цього громадські організації нашого міста провели традиційну щорічну молодіжну екологічну акцію «Чиста Лімниця», яка проходила під гаслом «Повернемо Лімниці статус найчистішої річки Європи!».

«Битва» зі сміттям відбулася 24 вересня на березі р. Лімниця в районі житлового масиву Хотінь. В акції брали участь близько 50 чоловік – членів організацій «Сурма», «Молодий Народний Рух», «Національний Альянс», «Союз Українок», «Карпатські Стежки», Калуське молодіжне православне братство прп. Іова та Феодосія, у ... Читати далі »
Переглядів: 980 | Додано: Anatolij | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

17 вересня в офісі Калуського осередку ВГО "Молодий Народний Рух" відбулася офіційна зустріч керівництва Івано-Франківської крайової організації "МНР" та Опольської Фундації дітей і молоді "Пястун". На зустрічі було обговорено плани подальшої співпраці двох організацій та підписано договір. Зокрема в рамках українсько-польського молодіжного співробітництва ІФКО "МНР" долучається до кампанії по збору підписів під спільним зверненням української і польської молоді до Європарламенту про якнайшвидшу інтеграцію України в Євроспільноту. Закінчилася зустріч прес-конференцією Голови ІФКО "МНР" Олега Савки та координатоа проектів Фундації "Пястун" Кшиштофа Павляка.

Прес-секретаріат ІФКО МНР
... Читати далі »
Переглядів: 896 | Додано: Anatolij | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

18 вересня 2011року у місті Калуші в ПК «Мінерал» відбулася презентація «Школи лідерів – 3». Нагадаємо, що своє існування у нашому місті дана школа розпочала ще з осені 2009 року та набула широкої популярності серед молоді.

Досить активно працює ГО «Школа лідерів» в Івано-Франківську, що й сталj головним поштовхом до створення такого соціального проекту і у нашому місті. Організаторами виступають калуські молодіжні організації: ГІ «Сурма», МГО «Центр психології та фізичного розвитку», ГО «Молодий Pух», МІ «Вільна молодь». Ініціатори проекту запевнили, що навчальні тренінги не будуть нудними лекціями (як в інституті, коледжі чи ліцеї), а кожне заняття включає в себе розкриття певної теми, яка є цікавою та актуально ... Читати далі »
Переглядів: 1140 | Додано: Anatolij | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

Святкування 22-ї річниці Руху Калуськими організаціями НРУ та МНР видалось масовим, спортивним та урочистим. Почалося усе з легкоатлетичного пробігу вулицями міста на двохкілометрову дистанцію. Колона з депутатів міської ради фракції НРУ, рухівських активістів з партійною символікою та прапорами, МНРівської молоді в традиційних яскраво жовтих футболках та просто небайдужих до рухівських ідей калушан на півгодини перекрила дорожній рух на центральних вулицях міста. І Калуш ніби знову поринув у ті далекі буремні роки державотворення. Закінчився пробіг біля оновленого горельєфа Герою України Вячеславу Чорноволу.

Продовжили святкову програму урочистості в палаці культури "Мінерал", які підготувала та провела заступник ... Читати далі »
Переглядів: 974 | Додано: Anatolij | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

З 22-го по 30-те серпня 2011 року в Києві проходив перший в історії незалежної України Форум української молоді діаспори «Київ-2011». Захід зібрав 50 молодіжних лідерів української діаспори із 30 країн світу, що розташовані на чотирьох континентах. На форумі вдалося згуртувати українську молодь дійсно з усього світу: від Канади до Австралії, від Росії до Ірландії. Організаторами Форуму стали Конференція українських молодечих організацій Світового Конгресу Українців та ВГО «Молодий Народний Рух». Форум проводився за підтримки Фонду Богдана Гаврилишина, Світового Конгресу Українців та Гранту Президента України для обдарованої молоді.

Офіційне відкриття Форуму відбулося 23-го серпня під час конференції «Молодь діасп ... Читати далі »
Переглядів: 922 | Додано: Anatolij | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

24 серпня 2011р. весь український народ зібрався на головних площах своїх міст з величезним прагненням привітати свою Батьківщину з 20-ю річницею незалежності. КМГМО «Молодий Рух» та її доблесні друзі також не стояли осторонь, а повністю включилися в святкування.

Таким чином близько 50 молодорухівців, серед яких було чимало осіб молодшого шкільного віку, пройшли колоною 24 серпня спільно з громадою міста Калуша з площі Героїв до пам’ятника Незалежності, гордо тримаючи прапори. Наймолодші молодорухівці почесно несли всередині колони 2 полотна – синє та жовте як символ єдності та неподільності України.

Опісля чудесного віче біля пам’ятника Незалежності, молодорухівці такою ж колоною попрямували до ПК «Мінер ... Читати далі »
Переглядів: 562 | Додано: Anatolij | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

Напередодні найбільшого державного свята України – Дня Незалежності – свідомі громадяни нашої держави відзначають День Прапора. Наш стяг – це не просто дві рівновеликі смужки різних кольорів. Це голубе небо, це золоте колосся пшениці… Прапор – це символ України, який допомагає заглянути в її душу. Тому важливо завжди пам’ятати про державну символіку й шанувати її. Свято дотримуються цього правила й калуські молодорухівці, які 23 серпня провели ряд заходів, приурочених святкуванню Дня Прапора і 20-ї річниці Незалежності України.

Почалось святкування з символічного пробігу з національними стягами вулицями нашого міста. Перехожі калушани вітали учасників "молодорухівського марафону" радісними вигуками, підбадьорували ... Читати далі »
Переглядів: 744 | Додано: Anatolij | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

Лічені дні залишилися до визначного свята – 20-ї річниці незалежності України. Саме в цей час згадують всіх тих, хто віддав життя за омріяну свободу своєї країни. Одним з таких людей був видатний політичний діяч, беззаперечний лідер Народного Руху України, духовний та ідеологічний провідник української нації В’ячеслав Чорновіл. Калуський міський осередок Народного Руху України також долучився до вшанування пам’яті цієї визначної людини. За їхньої ініціативи було проведено реставрацію барельєфу В’ячеславу Чорноволу, який знаходиться на однойменній вулиці Чорновола. 22 серпня о 12.00 відбулося урочисте відкриття та освячення оновленого горельєфу лідеру НРУ.

На відкритті були присутні депутати міської ради, члени гро ... Читати далі »
Переглядів: 636 | Додано: Anatolij | Дата: 26.09.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6